Korte update - Reisverslag uit Heredia, Costa Rica van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu Korte update - Reisverslag uit Heredia, Costa Rica van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu

Korte update

Door: Annika Huizinga

Blijf op de hoogte en volg Annika

17 Maart 2011 | Costa Rica, Heredia

Hoi!

Hierbij een korte update :) .
De taalcursus is bijna ten einde, morgen nog en dan gaat het echte werk beginnen (lees 40 uur per week aan stage besteden).
Deze week in de middagen hard gewerkt op het OVSICORI! Er zijn verschillende computermodellen om speciatie van stoffen in water te modelleren. Ik heb de meeste beschikbare modellen bekeken, vooral om te zien of ze wel Br en I species bevatten. Nu heb ik op de uni leren werken met het model Mineql, maar dat is dus niet bruikbaar voor kratermeren. Gelukkig zijn er wel andere modellen (vb Solveq en Chiller
) die wel tot pH 0 en 300 graden Celcius kunnen rekenen :) . Jeeh!

Genoeg over modellen, ik ben in een van de mooiste landen op deze planeet en dit weekend zal ik dan ook de toerist uit gaan hangen. Met mijn mede studenten van de talenschool gaan we dit weekend naar Arenal en Monteverde. Arenal is een vulkaan (jeeh!) en Monteverde een regenwoud. Misschien heb je wel eens van de gouden pad gehoord? Nou, die leefde ooit in het regenwoud van Monteverde (inmiddels uitgestorven :( ). We gaan o.a. hiken, in thermale bronnen zwemmen, canopy tour doen en met de boot over lake Arenal. Wordt vast en zeker erg tof weekend :) .

Vanmiddag (het is nu 10 uur ´s ochtends) ga ik naar La Paz, dat is in de buurt van Chincon waar in 2009 een zware aardbeving was. Hier waren ooit prachtige watervallen maar door landslides (massabewegingen) zijn de meeste verdwenen... Ben benieuwd!

Moet er nu snel vandoor, einde van de pauze bel ging net!

Hasta luego!

Annika

• 17 Maart 2011 - 17:29

Dina:

Hallo Annika,

Geniet maar lekker van dit weekend. Zo nu en dan de toerist uit hangen is goed als tegenhanger van je stage ;-)
    Maar wel foto's nemen hoor!! Wij willen natuurlijk heel graag zien wat jij ziet!

Tot een volgend verslag!
    xxx
    mam

• 17 Maart 2011 - 18:57

Jantje Schuurman:

Dag Annika,

Op internet heb ik het prachtige meer bij Arenal gezien. Prachtige foto's van de vulkaan Arenal.
    Je ben echt op een prachtige plek op aarde. Fijn dat je laat weten wat je allemaal gaat doen, dan kunnen wij ook meegenieten. Een heel fijn weekend toegewenst. Veel succes met je stage.
    groetjes, Oma

• 18 Maart 2011 - 18:22

Dineke:

Hallo Annika.

Geniet van al dat moois dat je gaat zien! Je bent er nu! En omarm alles wat mooi is dat op je pad komt!

Groetjes, Dineke