M6.0 beving San Jose - Reisverslag uit Heredia, Costa Rica van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu M6.0 beving San Jose - Reisverslag uit Heredia, Costa Rica van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu

M6.0 beving San Jose

Door: Annika Huizinga

Blijf op de hoogte en volg Annika

14 Mei 2011 | Costa Rica, Heredia

Hoi!

even een kort berichtje over de aardbeving, blijkbaar dus ook in NL in het nieuws geweest. Vrijdag middag rond 4 uur `s middags was er een 6.0 magnitude beving op bijna 70km diepte. Het epicentrum lag iets ten noorden van Alajuela, vrijwel onder het appartement waar oma en Ina verbleven. Omdat de beving zo diep was en maar heel kort duurde is er verder geen schade en slachtoffers (voor zover ik weet). Ikzelf heb de beving niet gevoeld want ik zat in de bus op een hobbel de bobbel weg, dus de aardbeving viel niet op (best wel beetje balen stiekum).

Alles is dus goed hier, Oma en Ina zijn nu op het vliegveld en vertrekken bijna richting Toronto en dan Amsterdam.

Als je meer wilt lezen over de beving kijk dan op (in het engels):

Hasta la vista!

Annika

• 15 Mei 2011 - 01:43

Dina:

Goedemorgen Annika,

Wat zul jij gebaald hebben, nu je deze beving hebt gemist! Maar jouw beurt komt nog wel ;-)
    De verwachtte aankomsttijd van Oma en Ina is nog steeds 12.10 uur, heb net nog even op de site van Schiphol gekeken.

Jij lekker slapen voor straks en ik bel je morgen. Ik kruip nu mijn bedje weer in (het is 3.43 uur).

xxx
    mam

• 15 Mei 2011 - 07:21

Jo Hatrog:

zondag morgen, ik sta op en fijn een bericht van jou, ik zit nog in de pyama, ik heb van de aardbeving niets mee gekregen, Ik vind dat wel eng en zal ook blij zijn dat je terug bent.
    Want zo,n aardbeving is niet niks. Ik zzat afgelopen week een beetje in de lappenmand.
    Straks ga ik een eid fietsen ,de zon scijnt hier.Wat een bofkont ben jij dat oma en Ina bij jou waren en straks komt je moeder geweldig ,voel je je niet zo alleen, ik ben ook altijd erg blij als je moeder komt. Met mijn hand gaat het wat beter,wel lastighoormet 1 hand werken.
    Ga je nu nog veel bekijken en studeren je bent een flinke meid. ik kan al die moeilijke plaatsnamen niet onthouden ik zoek weleens wat op.Annika doe je best verder en fijn dat je me op de hoogte houdt, dikke kus ,en veel liefs van Jo.

• 15 Mei 2011 - 11:08

Wendy:

Ok gelukkig dat het niet zo ernstig was. Gebeurt dat daar wel vaker van die aardbevingen? Of stel ik misschien nu een domme vraag:$ Hoop dat het leuk was met Ina en Oma? Ik heb de mailtjes gehad van Ina. Wel gezzelig denk ik. Alvast een fijne week. Toi Toi nog!

Groetjes Wendy

• 16 Mei 2011 - 11:46

Dineke:

Hallo Annika.
    Wat nou pech zeg! dat jij niks hebt gemerkt van de aardbeving. Nou Ina en Oma hebben het best eng gevonden! Gelukkig maar dat er geen schade ia aangericht! Hoop voor jou dat je een lichte beving mag meemaken! Maar dat er dan geen gekke dingen gebeuren! Uit de verhalen van jouw Oma en Ina heb ik gehoord hoe geweldig ze het hebben gevonden daar bij jou in Costa Rica. Binnenkort zien we de foto's. Nog heel veel plezier met het ontdekken van nieuwe vulkanische onderzoeken!

Groetjes, Dineke

• 16 Mei 2011 - 18:08

JANNIE KLASEN:

Annika fijn dat je het zo naar je zin hebt. Jammer dat je ons feestje mist. Maar doen we wel als je weer thuis nog wat met jullie groetjes