Veldwerk in de delta zit er bijna op! - Reisverslag uit Frontera, Mexico van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu Veldwerk in de delta zit er bijna op! - Reisverslag uit Frontera, Mexico van Annika Huizinga - WaarBenJij.nu

Veldwerk in de delta zit er bijna op!

Door: Annika Huizinga

Blijf op de hoogte en volg Annika

16 Juni 2012 | Mexico, Frontera

Hoihoi allemaal,

hier weer een berichtje uit Mexico. Hoog tijd al zeg ik het zelf ;) . Inmiddels is het een stuk minder heet hier, met dank aan Charlotte, de orkaan die de Pacifische kust teistert. Wees niet bang, hier geen windstoten en ander orkaan gespuis, wel iets minder heet weer, graadje of 32 max en iets vaker regen. ´s Ochtends is het prima werken in het veld, de zon zit dan lekker verstopt achter de wolken en veelal waait er een koel briesje. Zodra de zon er dan door komt wil je wel gelijk het veld uit en ´s middags is het enorm klam. Maja, daar hebben we de airco voor ;) .
Het veldwerk hier in de delta zit er al weer bijna op. Woensdag zijn Wim, Remke en Rayn terug naar huis gegaan. Nadat zij vertrokken waren werd het voor mij, Elise en Kees wel wat rustiger. We kunnen nu ons eigen plan trekken, wel zo relaxed :) . Woensdagmiddag hebben we de hele middag besteed aan het inventariseren van alle data die we hadden verzameld tot dan toe, en bedacht waar de grootste gaten nog zaten en wat we zeker nog wilden bemonsteren in de laatste week. Ik had nog een aantal locaties waar ik naar as wou zoeken en Elise wilde nog een bepaalde overgang in de strandruggen bekijken. Kees wil nog een keer het moeras in om een mooie veenkern te steken en we willen alle drie nog een dag met een bootje de rivier op. We vervelen ons niet hier, komen eerder tijd tekort :) .

Het grondboren gaat steeds beter, vooral nu we goed met de Staay-boor overweg kunnen. Dat is een holle PVC buis waarin we een vacuum kunnen maken en dan een kern van 2-6 meter uit de grond kunnen halen. Vandaag hebben we wel 16m geboord in totaal (over 3 boorpunten verdeeld, 2x tot 6 meter en 1x tot 4 meter). In één kern zaten 3 grote schelpen, en gister hadden we een kern met wel 4 veenlaagjes. Echt leuk om die oude geschiendenis naar boven te halen :) .

Komende donderdag vertrekken Kees en Elise richting Cancun. Elise gaat dan weer naar huis en Kees zijn vrouw en zoon komen dan aan. Ik vertrek donderdag richting Mexico-stad met de nachtbus (dat wordt ruim 10 uur in de bus zitten). Vrijdag heb ik een meeting op de universiteit UNAM met de mensen van vulkanologie. Heb daar heel veel zin in, want zij kunnen mij van informatie voorzien die van belang is voor het veldwerk op de vulkaan El Chíchon.

Morgen is het zondag, dat betekent een vrije dag! Lekker tot 6 uur uitslapen (ipv kwart voor 5). We gaan naar een Mayastad hier in de buurt en de Olmeken-hoofden in Villahermosa bekijken (http://nl.wikipedia.org/wiki/Olmeken).

Tot zover deze update, alles gaat goed hier :) . Voor meer info over het veldwerk en een aantal foto´s, zie de UU-blog die ik bijhoud op: http://www.geoblog.weebly.com

Hasta la vista!

Annika

• 17 Juni 2012 - 07:36

Ina:

Wat is dit toch een mooi begin van de zondag. Een lekker kopje koffie en een reisverslag van jou. Fijn te lezen dat alles goed gaat. Ik wens je de komende week nog een goede zoektocht toe.

Groetjes Ina

• 17 Juni 2012 - 08:17

Jo Hartog:

Fijn om weer een verhaal te krijgen dat maakt de zzondag weer goed. Wordt je nooit moe van al dat werk vooral met die pvc pijpen?
    Annika veel liefs,dikke pakkert ,groetjes Jo

• 17 Juni 2012 - 12:05

Jannie:

Het blijft interessant om met je mee lezen van al je belevenissen.
    groet Henk en Jannie

• 17 Juni 2012 - 12:33

Jantje Schuurman:

Dag Annika,
    Wat fijn weer over jou te kunnen lezen. Ik ben heel benieuwd naar de geschiedenis die je met jouw onderzoeken zult ontdekken.
    De Olmeken hoofden zijn wel heel mooi! Dat ze zo iets rond het begin van onze jaartelling konden maken!
    Duncan is gisteren, in de stromende regen, tweede geworden in de dikke banden race in Exloo. Knap gedaan hoor! Heel veel succes verder. groetjes, Oma

• 17 Juni 2012 - 12:35

Mia:

Zo de mail te lezen geniet je met volle teugen.
    Veel succes verder.
    Groetjes Mia

• 17 Juni 2012 - 17:11

Harm Jan En Marga:

Leuke interessante verhalen, we worden een beetje jaloers op jou Annika. Geniet er maar van.

Oom Harm Jan en Tante Marga

• 17 Juni 2012 - 19:47

Oom Jan Tante Grietj:

hier nog een oud oom en tante
    weer genoten van je reisverslag
    de groetjes van ons xx

• 17 Juni 2012 - 20:18

Dina:

Hoi moppie,

Wat weer een mooi verslag! Op naar de volgende uitdaging. Heel veel succes in Mexico-stad, dat zal wel even wennen worden, back to civilization ;-) Ik hoop dat je er veel informatie kunt halen. Heel veel plezier in de Mayastad en in Villahermosa. Wel veel foto's maken !!
    Ik ga morgen voor twee dagen naar Arnhem, ff weer lekker overnachten in de Bilderberg.

Heel veel plezier!
    xxx
    mam

• 18 Juni 2012 - 09:15

Dineke Schuurman:

Weer een heel interessant verhaal.
    Boeiend om te lezen!
    Mooi dat het goed met je gaat.

Groetjes, Dineke.